Järntemplet

Fysisk träning måste vara en del av din vardag. Nedan är några generella riktlinjer som du kan ha i åtanke när du strukturerar din egen träning.


1. PROGRESSION ÄR ALLT

Att hela tiden bli starkare är nyckeln till att bli mer muskulös. Små ökningar varje vecka över en lång tidsperiod kommer så småningom att resultera i stora styrkeökningar. Ditt mål med gympassen måste alltid vara att antingen öka vikten eller att öka antalet repetitioner du kan genomföra med en viss vikt.


2. FOKUSERA PÅ DE TUNGA BASÖVNINGARNA

Följande övningar brukar klassificeras som tunga basövningar: bänkpress, marklyft, knäböj, militärpress, skivstångsrodd, upphäv. Om du baserar ditt träningsschema kring dessa övningar kommer hela kroppen att stimuleras. Dessa övningar är dessutom lätta att inkludera i sin regelbundna träning då de flesta gym har tillgång till en skivstång.


3. TRÄNA VARJE MUSKELGRUPP TVÅ GÅNGER I VECKAN

Studier visar att det är gynnsamt för muskeltillväxten att träna varje muskelgrupp två gånger i veckan för naturliga utövare (det vill säga de som inte använder sig av steroider). Detta är på grund av proteinsyntesen längd.

4. SE TILL ATT DU ÄTER OCH SOVER TILLRÄCKLIGT FÖR ATT TILLGODOSE PROGRESSIONEN I GYMMET

För att säkerställa progressionen i Järntemplet (gymmet), måste du ha goda sömnrutiner och en god kosthållning. Varje träningspass är en tävling (eftersom du hela tiden måste bli bättre och starkare), så se till att komma väl förberedd.

En god kosthållning och goda sömnrutiner kommer även att gynna sig i andra sammanhang. Kropp och sinne är ett.


5. TRÄNA MED PASSION

Att ständigt öka i de stora basövningarna kräver passion och disciplin, se varje träningspass som ett unikt tillfälle att överkomma dig själv och visa dig värdig inför dina förfäder.